Heerhugowaarder aangehouden na doodrijden vrouw (28) op N246

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich)

WORMERVEER/ HEERHUGOWAARD - Een 30-jarige automobilist uit Heerhugowaard is woensdagavond 13 oktober aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval op de N246 ter hoogte van Wormerveer. Daarbij kwam een 28-jarige vrouw uit Wormer om het leven. Toen de politie arriveerde op de plaats van het ongeval, trof ze een grote ravage aan. In totaal bleken drie voortuigen betrokken te zijn bij de aanrijding.

De Heerhugowaardse automobilist botste even na 22.00 uur vermoedelijk door een nog onbekende oorzaak op de auto van het slachtoffer. De bestuurster kwam door deze klap op de verkeerde weghelft terecht waar op dat moment een door een 53-jarige, eveneens uit Heerhugowaard afkomstige man in een bestelbus reed. Hij kon de vrouw met geen mogelijk ontwijken. Door de frontale botsing, kwam de bestelbus op zijn kant terecht en vatte vlam. Dit sloeg over naar de auto van het slachtoffer. Zij raakte eveneens bekneld in haar auto en werd uiteindelijk door de brandweer uit de auto gehaald. Hulp mocht helaas niet meer baten, het slachtoffer overleed aan haar verwondingen. De bestuurders van de bestelbus en de auto raakten eveneens gewond en werden met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis.

Getuigen gezocht

De man uit Heerhugowaard is donderdagochtend 14 oktober aangehouden en zal worden verhoord over zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval. De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien en heeft u zich nog niet bij de politie gemeld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Ook camerabeelden kunnen helpen bij het onderzoek. Beschikt u over dashcambeelden of ander soort beeldmateriaal? Upload deze dan via politie.nl/upload. Vergeet daarbij niet het registratienummer 2021214211 te vermelden.