Singer-songwriter Alain Clark geeft antwoord op een vraag van een van de scholieren van het Horizon College.
Singer-songwriter Alain Clark geeft antwoord op een vraag van een van de scholieren van het Horizon College. ((Foto: Richard Rood))

Alain Clark inspireert volle zaal studenten

Alain Clark inspireert volle zaal studenten

HEERHUGOWAARD - 'Stel jezelf de vraag: waar word ik blij van? Onderzoek, neem de tijd en bedenk waarom je juist daar blij van wordt.' Het waren adviserende woorden van singer-songwriter Alain Clark tijdens de eerste College Toer van het Horizon College, maandagochtend 15 april op de locatie aan de Umbriëllaan in Heerhugowaard. Een zaal vol Horizonners, waarvan het grootste deel studenten, luisterde aandachtig naar de zanger die studenten en medewerkers meenam op zijn levensreis; over dromen en teleurstellingen, over zijn ambitie om op een groter podium dan de schoolaula te staan en over zijn avontuur om muzikale inspiratie op te doen in Amerika.

Eerste Horizon College Toer groot succes

Met hits als 'This Ain't Gonna Work' en 'Father & Friend' heeft Alain Clark zijn sporen verdiend in de muziekscene. Eén van de studenten wilde graag weten hoe het is om anderen met muziek te inspireren. Clark ziet muziek als één van de grootste verbinders in het leven, waar met elkaar energie wordt uitgewisseld. 'Het is heel bijzonder om met muziek mensen te inspireren en ik ben er dankbaar voor dat ik dat kan doen.'

Bevrijdingsfestival

Tijdens de eerste College Tour zong Alain Clark drie nummers. Wie meer van hem wil horen krijgt binnenkort de kans om hem live te zien tijdens het Bevrijdingsfestival, zondag 5 mei in Alkmaar. Studenten van het Horizon College gaan tijdens dit festival verschillende werkzaamheden uitvoeren op hun vakgebied, zoals horeca en beveiliging. Voorafgaand aan de College Toer kreeg Alain Clark een rondleiding door de school en daar kwam hij op terug tijdens het gesprek met de studenten. Zelf volgde hij de havo, maar deed geen vervolgopleiding. Alain Clark vond het tof om te zien hoe de studenten van het Horizon College met een vak bezig zijn. Hij noemde het super waardevol en het was voor hem een inspirerende aanblik.

Werelden en talenten verbinden

Kwartiermaker innovatie, Rozemarijn Hustinx, nam namens initiatiefnemer Horizon Innovatie Lab (HIL) de presentatie van de College Toer voor haar rekening. Het Horizon College vindt het samen met HIL belangrijk om werelden en talenten met elkaar te verbinden. "Innovatie en vernieuwing ontstaan op plekken waar mensen geïnspireerd raken en met en van elkaar te leren", aldus Rozemarijn.

De College Toer, geïnspireerd op het gelijknamige televisieprogramma, gaat meerdere keren per jaar plaatsvinden. Elke keer op één van de locaties van onze school. De eerste editie was in ieder geval een geslaagde.

Meer berichten