Hendrik Groen, zolang er leven is.
Hendrik Groen, zolang er leven is. ((Foto: Victor Meijer))

Maak het mee bij theater Cool

HEERHUGOWAARD – Met de acrobatische toeren van The Ruggeds, de sfeervolle gitaarmuziek van Ed Struijlaart, een humorvol betoog van Kees van Amstel en de spiegel die werd voorgehouden door de heren van 'Dit is Heerhugowaard', presenteerde Cool kunst en cultuur dinsdagavond 23 april het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2019-2020 aan Vrienden van Cool en genodigden. Het Waardse theater zet vol in op betrokkenheid en beleving en nodigt bezoekers met de nieuwe slogan 'Maak het mee' uit om hun stem te laten horen.

Het gaat goed met Cool. "We hebben in dit nog lopende jubileumseizoen weer meer bezoekers mogen ontvangen", aldus directeur Lineke Kortekaas. "Na tien jaar zijn er nog altijd mensen die ons 'ontdekken'. Ook externe partijen – scholen, verenigingen en de zakelijke markt – weten ons steeds vaker te vinden. Tegelijkertijd met onze theatergids hebben we ook onze nieuwe zakelijke brochure gelanceerd. Gelukkig hebben we ruimte om verder te groeien." Dat mensen zich verbonden voelen met Cool, blijkt onder meer uit het feit dat het aantal Vrienden in twee jaar tijd is verdubbeld. "Wij willen die mensen graag een stem geven, hen betrekken bij wat er allemaal in dit gebouw gebeurt", aldus Eefje de Groot, hoofd Marketing en Publiciteit. "Daarom presenteren we een nieuwe slogan: 'Maak het mee'. Zie het als een boodschap – ervaar het in Cool – maar tegelijkertijd als uitnodiging om letter mee te denken over onze activiteiten."

Het theaterprogramma voor het komende seizoen is een uitgebalanceerde mix tussen gevestigde namen en aanstormend talent, waarbij zowel het jongere als het oudere publiek ruimschoots aan zijn trekken komt. "Nieuw in het seizoen 2019-2020 is dat Route 65 het hele jaar door in het reguliere programma is opgenomen", vertelt medewerker Projecten en Programmering Marit Beers. "Dat betekent dat we één à twee keer per maand een speciale activiteit hebben voor 65-plussers. Dit jaar komen onder anderen taalkundige Wim Daniëls, schrijver Ronald Giphart en de band The Bluebettes langs. De online kaartverkoop start zondag 28 april om 12.00 uur op www.coolkunstencultuur.nl.


Meer berichten