Heerlijk buiten zwemmen kan weer!
Heerlijk buiten zwemmen kan weer! ((Foto: aangeleverd))

Heerlijk buiten zwemmen kan weer!

REGIO - Geestmerambacht is er klaar voor! De tijd is aangebroken dat iedereen zich weer prima kan vermaken in of rondom het water. Recreatiegebied Geestmerambacht telt maar liefst acht strandjes waar heerlijk gezwommen kan worden. Het Strand van Luna heeft één grote zwemplek.

De strandjes zijn een goed en zoet alternatief voor de zee; dichtbij de stad in een groene omgeving. Beide gebieden beschikken over speelvoorzieningen waar zand en water centraal staan, kinderen kunnen er fantastisch spelen. Behalve de zandstrandjes liggen er ook grasvelden langs de zwemplekken, hierop kunnen liefhebbers heerlijk luieren. Rondom het water is voldoende mogelijkheid om te voetballen, te badmintonnen en nog veel meer. Geestmerambacht beschikt over gratis wifi bij zwembaai 1 en 2 aan de noordzijde. In beide gebieden zijn horecagelegenheden voor een ijsje, drankje of een snack.

Onderhoud en controles

Recreatieschap Geestmerambacht is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de zwemplekken en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken tot 1 oktober. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd op de kwaliteit.

Altijd voldoende zwemplekken

Een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod heeft meestal betrekking op één van de zwemplekken in het gebied. Geestmerambacht heeft verschillende zwemplekken, dus er blijven altijd voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en heerlijk kan worden gezwommen.

Informatie

Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is vanwege een normoverschrijding, wordt dat het het desbetreffende strand bekend gemaakt. Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl. Ook de zwemwatertelefoon (088 1021300) biedt gratis actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Nieuwe zwemverboden en negatieve zwemadviezen worden tevens gemeld via Twitter @ZwemwaterRUDNHN. Of raadpleeg de zwemwater apps. Hierin is alles te vinden over door de overheid gecontroleerde zwemplekken.

Meer berichten