Wethouder John Does (tweede van rechts) viert feest met de mensen van Esdégé-Reigersdaal.
Wethouder John Does (tweede van rechts) viert feest met de mensen van Esdégé-Reigersdaal. ((Foto: Richard Rood))

Opening uitbreiding sportcomplex Waardergolf

HEERHUGOWAARD - Wethouder John Does heeft vrijdagmiddag 28 juni op feestelijke wijze de uitbreiding van sportcomplex De Waardergolf aan de Beukenlaan 1b geopend. Speciaal voor de cliënten van Esdégé-Reigersdaal, volwassenen en kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, is de sporthal uitgebreid met een therapiebad, gewenningsbad en een dagbesteding; in totaal is er ruim duizend vierkante meter bijgekomen. Belangstellenden konden na de opening de uitbreiding met eigen ogen bekijken.

Een therapiebad is een langgekoesterde wens van Heerhugowaard Sport NV, die graag zo veel mogelijk inwoners wil laten sporten en bewegen. Met name specifieke doelgroepen - naast cliënten van Esdégé-Reigersdaal bijvoorbeeld ook mensen met reuma of obesitas en nieuwkomers - kunnen op deze manier worden bediend. De samenwerking tussen de gemeente, Heerhugowaard Sport NV en Esdégé-Reigersdaal verliep zo soepel dat laatstgenoemde zich voor 25 jaar heeft vastgelegd als huurder van het bad.

Zwemschool Jos Koelemeijer start er na de zomervakantie met zwemlessen op twee dagdelen en ook Waardergolf gaat het therapiebad gebruiken voor het verzorgen van zwemlessen. Een andere huurder is Profess Fysio, dat in het pand een nieuwe locatie gaat starten.

Meer berichten