Nikko ten Have zwom om zijn aan kanker overleden tante te eren en is terecht trots op zijn prestatie!
Nikko ten Have zwom om zijn aan kanker overleden tante te eren en is terecht trots op zijn prestatie! ((Foto: Aangeleverd))

Familie trots op Nikko

HEERHUGOWAARD/HOORN - Trots als een pauw is de Heerhugowaardse Miriam ten Have op haar vijftienjarige zoon Nikko. Zondag 14 juli deed hij mee aan Swim to Fight Cancer, een zwemtocht in open water voor het goede doel. "Het was een geweldig event", vertelt ze. "Heel goed georganiseerd, met voldoende lifeguards en het Rode Kruis die paraat stonden, maar heel de dag gelukkig niets hoefden te doen, en veel muziek en gezelligheid."

Nikko was wel wat nerveus om mee te doen, maar hij had er ook erg veel zin in, vervolgt ze. "Vooral toen wij in Hoorn aankwamen en er heel wat meer mensen meededen dan wij allemaal dachten. Het water was koud en schoon, maar voor de goed voorbereide Nikko was de twee kilometer zwemmen in open water makkelijk te doen. Tussendoor heeft hij zelfs nog zo'n zes mensen ingehaald. Het resultaat was geweldig! In totaal is er € 77.432,- opgehaald met dit evenement. Nikko heeft daar met 522 euro aan donaties ook aan bijgedragen. Donaties die onder meer kwamen van lezers van deze krant en anderen uit Heerhugowaard die hem en het goede doel - de kankerbestrijding - wilden steunen. Namens Nikko, allemaal hartstikke bedankt!"

Meer berichten