René Oud van KiKa krijgt de cheque uit handen van kindjes van 't Schelpje, Rechts Denny Laan van sponsor 'Jumbo Monique'.
René Oud van KiKa krijgt de cheque uit handen van kindjes van 't Schelpje, Rechts Denny Laan van sponsor 'Jumbo Monique'. ((Foto: Aangeleverd))

Ruim duizend euro voor KiKa

HEERHUGOWAARD - De bakactie van kinderdagverblijf 't Schelpje in Heerhugowaard is boven verwachting succesvol geweest. "De kinderen en juffen hebben hard gewerkt aan de cupcakes, koekjes en canvasdoekjes en ze zijn goed verkocht", vertelt Melanie Wever namens 't Schelpje. "Wat zijn we toch trots op onze lieve koekenbakkers en kunstenaars!"

"Omdat we ons wilden gaan inzetten voor Kika hebben we besloten het thema gezondheid te starten gelijk met de bakweek", vervolgt Melanie. "Niet dat bakken nou zo gezond is, maar wel het doel van het bakken: helpen om de gezondheid van zieke kinderen te verbeteren. De kinderen hebben veel plezier gehad in het bakken en schilderen en dat was vooral te merken aan het enthousiasme naar de ouders toe wanneer ze hun zelfgebakken koekjes en cakejes zagen staan. "'Papa, wil je mijn koekjes kopen? Je centjes gaan dan naar het goede doel'."

Afgelopen maandag was het zover: na weken van voorbereiding en alle inspanningen van de kinderen en juffen van kinderdagverblijf 't Schelpje kon de cheque met het opgehaalde bedrag aan René Oud, vrijwilliger van KiKa, worden overhandigd. "De kinderen zijn natuurlijk erg trots en hebben de cheque zelf aan hem gegeven. Wat zijn we blij dat we € 1.266,80,- hebben mogen ophalen!" Denny Laan van 'Jumbo Monique' was ook aanwezig bij het moment van uitreiken. "Wat voelt het toch goed om je gezamenlijk in te mogen zetten voor een goed doel."

Als afsluiting van de bakweek heeft een deel van het Schelpje-team meegedaan aan de Run For KiKa bij het Geestmerambacht. Melanie: "We willen iedereen die onze actie gesponsord heeft heel erg bedanken want zonder jullie zouden we dit mooie bedrag niet hebben opgehaald."

Meer berichten