De Heerhugowaardse burgemeester Bert Blase is ook van de partij tijdens het Democratiefestival.
De Heerhugowaardse burgemeester Bert Blase is ook van de partij tijdens het Democratiefestival. ((Foto: Richard Rood/ archief))

Heerhugowaard gaat naar Democratiefestival

HEERHUGOWAARD - Voor het eerst wordt in Nederland het Democratiefestival georganiseerd en Heerhugowaard is van de partij! Het festival is 30 augustus op het schiereiland Veur-Lent bij Nijmegen. Inwoners uit heel Nederland zijn welkom op dit festival. De gemeente Heerhugowaard gaat er met een bus naar toe.

Burgemeester Bert Blase en wethouder John Does nodigen inwoners uit Heerhugowaard uit met hen mee te gaan. In de bus naar Veur-Lent kunnen ze kennismaken met hun plaatsgenoten en is er een leuke quiz over Heerhugowaard. Ook kunnen ze zaken kwijt die ze willen aankaarten over wonen en leven in Heerhugowaard. Op het festival kan men ministers en Kamerleden tegen het lijf lopen en deelnemen aan workshops. Ook is er muziek, theater en sport. In de Heerhugowaardse bus is plaats voor veertig deelnemers.

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival komen mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier in het kabinet Rutte-III is van de partij, evenals staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Infrastructuur. En schrijver Hugo Borst, historicus en Amerikakenner Maarten van Rossem, Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Kinderombudsvrouw, schrijver Herman Pleij en nog vele anderen. Kijk voor die lijst op www.democratiefestival.nu.

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aanmelden
De bus vertrekt om 09.00 uur uit Heerhugowaard en het programma duurt de hele dag; eten en drinken worden verzorgd.
Opgeven? Mail naar bestuurssecretariaat@heerhugowaard.nl; bij aanmelding graag naam, leeftijd, geslacht en woonwijk vermelden. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot. De gelukkigen krijgen na 8 augustus bericht.

Meer berichten