Intieme sfeer in de Ruïnekerk, tijdens het concert van SimonèZ.
Intieme sfeer in de Ruïnekerk, tijdens het concert van SimonèZ. ((Foto: aangeleverd))

SimonèZ in Ruinekerk Oude Niedorp

OUDE NIEDORP - Het duo SimonèZ trad woensdag 24 juli op in de Ruinekerk in Oude Niedorp.

Pas vijf dagen daarvoor werd besloten dat het weer stabiel genoeg was voor een zomeravondconcert. En dat was het zeker. De vrijdag voor het evenement werd het optreden openbaar gemaakt en het was een verrassing hoeveel publiek op deze avond af zou komen. SimonèZ was heel verheugd met maar liefst 75 mensen in de kerk. Iedereen had op verzoek een eigen drankje en hapje meegenomen.

En wat werd het een bijzondere avond. Voornamelijk gevuld met levensliederen, maar dan wel in de breedste zin van het woord. Wat te denken van een Franse versie van een lied van André Hazes, maar ook twee mooie hertalingen van onder andere Guns 'n Roses en Bon Jovi. In het Nederlands, en alleen met gitaar/ukelele was het absoluut herkenbaar maar ook weer heel anders. Er werden wat nieuwe nummers uitgeprobeerd, maar ook een deel van het theaterconcert 'Und Schmerz en Smart et Amour' kwam aan bod.

SimonéZ ook eens beluisteren? Zij spelen onder meer zaterdag 9 november in het cultuurkerkje in Oudesluis. Het bijzondere van deze avond is dat er deze avond nog een toetsenist en twee zangeressen bij zijn om mee te doen op een aantal nummers. Neem eens een kijkje op www.simonez.nl. Eerst gaat het duo woensdag 14 augustus naar de Achterhoek, om daar in een theater in Vorden het theaterprogramma ten gehore te brengen.

Meer berichten