De route door Heerhugowaard die de renners zondag 11 augustus afleggen.
De route door Heerhugowaard die de renners zondag 11 augustus afleggen. ((Foto: Gemeente Heerhugowaard))

EK Wielrennen door Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - De mannen die meerijden in de wegwedstrijd van het EK wielrennen in Alkmaar, zondag 11 augustus, doen ook Heerhugowaard aan. Naar verwachting zal het peloton tussen 12.00 en 12.30 uur via de Huygendijk de Oosttangent oprijden. Zij slaan dan links af naar het Haringvliet en de Amstel om vervolgens linksaf de Middenweg op te gaan. Bij het Nollencircuit gaan ze over de N242 weer richting Oudorp en Alkmaar.

Om de wielrenners vrije doorgang te verlenen, worden zij begeleid door motoren die een rijdende afzetting vormen op de wegen die aansluiten op de route. De openbare weg is op 11 augustus dus niet met hekken afgezet, maar wordt voor korte tijd geblokkeerd door motorrijders. Graag verzoeken wij omwonenden wel om de renners tijdens hun doortocht ruim baan te geven. Wanneer de wielrenners zijn gepasseerd, is de weg weer vrij.

Meer informatie

De organisatie hoopt dat omwonenden op deze manier zo weinig mogelijk hinder ervaren en dat zo veel mogelijk Heerhugowaarders langs het parcours gaan staan om de renners aan te moedigen. Meer informatie over het EK en de route is te vinden op www.alkmaar-cycling.com. Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Heerhugowaard op telefoonnummer 14 072.

Meer berichten