Eén van de inzendingen van vorig jaar.
Eén van de inzendingen van vorig jaar. ((Foto: Rinco Bakker))

'Hoe geniet jij van het Noord-Hollandse water?'

REGIO - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) organiseert van 1 augustus tot en met 15 september de fotowedstrijd 'Water. Geniet ervan!'. Het waterschap vraagt inwoners om mooie foto's te maken van genieten in/op/aan het Noord-Hollandse water.

Meedoen aan de fotowedstrijd kan via de website https://wedstrijd.veiligschoonvoldoende.nl/. Daar kan ook gestemd worden op de mooiste foto. Voor de top vijf zijn er 'spetterende' prijzen zoals een tochtje met een fluisterboot, een familiekaart voor het Zuiderzeemuseum en een workshop suppen (stand-up paddle surfing).

'Water. Geniet ervan!'

Zomers genieten veel mensen van het oppervlaktewater: we zwemmen, varen en vissen wat af. Onder meer dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties is het water in tijden niet zo schoon en gezond geweest. Om inwoners daar meer bewust van te maken en te laten zien wat zij zelf kunnen doen voor schoon en gezond water, is HHNK in juni de campagne 'Water. Geniet ervan!' gestart. De fotowedstrijd is daar een onderdeel van.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.veiligschoonvoldoende.nl.

Meer berichten