Sinds deze week is het voor auto's en motoren verboden om de Dreef vanaf de Van Veenweg in te slaan.
Sinds deze week is het voor auto's en motoren verboden om de Dreef vanaf de Van Veenweg in te slaan. ((Foto: Aangeleverd))

Dreef deels eenrichtingsverkeer

HEERHUGOWAARD - Sinds deze week is het voor auto's en motoren verboden om de Dreef vanaf de Van Veenweg in te slaan: voor fietsers verandert er niets. Het eenrichtingsverkeer is een proef en geldt voor het stukje tot de Pastoor Sprengerstraat. In november van dit jaar wordt gekeken of het eenrichtingsverkeer helpt om de verkeersveiligheid op dit deel van de Dreef te verbeteren.

Aan de Dreef tussen de Van Veenweg en de Pastoor Sprengerstraat is de Pater Jan Smitschool gehuisvest. Tijdens het brengen en halen van kinderen is de verkeerssituatie daar onveilig, vooral door het autoverkeer en -gedrag van ouders met kinderen in combinatie met fietsers. Ook parkeren ouders hun auto's op het eigen parkeerterrein van de tandartsenpraktijk tegenover de school. Dat mag dus al niet, maar zorgt bij het wegrijden van die parkeerplaats ook weer voor onveiligheid.

Proef
In samenspraak met de school, ouders van leerlingen en de tandartsenpraktijk is de afgelopen tijd gekeken naar oplossingen om in ieder geval de verkeersveiligheid te vergroten.
Daar is de variant van eenrichtingsverkeer, zoals die nu van kracht is, uitgekomen. Het scheelt in ieder geval een verkeersstroom van (doorgaand) autoverkeer van noord naar zuid. Zoals gezegd, het is een proef.

De komende twee maanden wordt gekeken of dat tot verbetering leidt. Als blijkt dat de situatie is verbeterd, wordt de proef waarschijnlijk verlengd er duidelijkheid is over de herinrichting van de Middenweg-Centrumwaard. Omdat bij die herinrichting ook de omliggende straten worden meegenomen, is het logisch om de situatie dan sowieso te heroverwegen.


Meer berichten