Het is een prachtig gezicht, al die vrachtwagens achter elkaar op een rijtje.
Het is een prachtig gezicht, al die vrachtwagens achter elkaar op een rijtje. ((Foto: G.J.M. Strooper))

Jubileumeditie Langedijker Vrachtwagentour

LANGEDIJK/ HEERHUGOWAARD - De Langedijker Vrachtwagentour voor mensen met een beperking wordt zaterdag 14 september voor de vijftiende keer gehouden. Ook dit jaar belooft het een mooi spektakel te worden. De start en finish is zoals gebruikelijk op het terrein van Kuiper Transport in Heerhugowaard. Daar zorgen de trouwe vrijwilligers ervoor dat de deelnemers enthousiast worden ontvangen en begeleid, totdat ze in hun truck stappen. Hierna nemen de chauffeurs voor een kleine twee uur de regie over.

De route loopt ook dit jaar vanaf Kuiper Transport (Daltonstraat) via de Hasselaarsweg, de Oostelijke Randweg en de Lepelaar richting het winkelcentrum Broekerveiling. Dan over de Doofpot en de Nauertogt via de Veertweg en de Swaan richting de Westelijke Randweg, om bij De Waard Transport de N504 over te steken. Hierna richting Waarland. Na de Woudmeerweg, de Speketersweg, de Bleekmeerweg, de Kerkstraat en de Volkeringweg over de Oude Provincialeweg richting garage Tesselaar, om daar opnieuw de N504 over te steken. Dan via de Oostelijke Randweg, de Hasselaarsweg, de Pannekeetweg en de Galileistraat weer terug naar Kuiper Transport.

De leden van de Motorclub Mios dragen er samen met de politie en twee wagens van de Rijkswaterstaat zorg voor dat ook deze Tour in goede banen wordt geleid. Met een maximum aantal van 120 trucks is dit een verantwoordelijke taak. Door de overweldigende belangstelling van mensen met een beperking, zijn alle trucks inmiddels ruimschoots gevuld! De passagiers dienen uiterlijk om 13.15 uur aanwezig te zijn. Om exact 14.00 uur start de tour die rond 16.00 uur weer bij Kuiper Transport terugkomt.

Een dergelijk evenement is alleen mogelijk met hulp van vele vrijwilligers en natuurlijk vele enthousiaste chauffeurs. Maar de ondersteuning van de sponsors mag zeker ook niet worden vergeten. Alleen met hun hulp is het mogelijk om de Vrachtwagentour te organiseren en dat al vijftien jaar lang. Hun namen zijn terug te vinden op www.stichtingcfa.nl/langedijkervrachtwagentour en de Facebookpagina van het evenement. Speciale gast tijdens deze jubileumeditie is Leontien Kompier, burgemeester van Langedijk. Zij zal de deelnemers uitzwaaien.

Mochten er chauffeurs mee willen doen, zonder zich te hebben aangemeld, doe dit alsjeblieft niet. Op nadrukkelijk advies van de politie mogen alleen de aangemelde trucks meerijden. Zij ontvangen ook van tevoren een deelnemerspas waarmee ze het terrein op kunnen. De aan- en afvoerwegen moeten voor een eventuele noodsituatie toegankelijk blijven.

Met ieders goede wil, hele enthousiaste chauffeurs maar vooral hele blije deelnemers, wordt het ook dit jaar vast en zeker weer een groot succes!

Meer berichten