Kratten vol levensmiddelen werden er verzameld.
Kratten vol levensmiddelen werden er verzameld. ((Foto: Aangeleverd))

Voedselbankactie Heerhugowaard daverend succes

HEERHUGOWAARD - De Voedselbank Alkmaar en omstreken heeft vrijdag 30 augustus een succesvolle actie gehouden in het filiaal van supermarkt Vomar aan het Raadhuisplein in Heerhugowaard. De actie werd voor het eerst op deze locatie gehouden en was meteen een groot succes.

De medewerkers en vrijwilligers van de Voedselbank, afdeling Heerhugowaard, probeerden vol enthousiasme om de klanten van de Vomar te verleiden ook een of twee boodschappen te kopen voor mensen die het minder breed hebben. Die aanpak werkte, want na het passeren van de kassa namen andere vrijwilligers van de voedselbank de massaal ingekochte extra boodschappen dankbaar in ontvangst. "De ervaringen waren bijzonder positief", aldus Cor Bos namens de Voedselbank afdeling Heerhugowaard. "Sommige mensen haalden gewoon een extra kar en gingen twee keer winkelen: één keer voor zichzelf en één keer voor de Voedselbank. Opvallend waren de scholieren die zeiden arm te zijn en het geld niet te kunnen missen, maar vervolgens kort daarop met relatief dure blikjes drank, croissants en broodjes kwamen aanzetten. Daarom was het weer opvallend leuk dat één scholier naast zijn blikje en broodjes toch ook een glazen pot met worteltjes kwam geven. Anderen verontschuldigden zich eigenlijk niets te kunnen geven omdat ze het zelf erg moeilijk hadden. Wij hebben ze gewezen op de mogelijkheid zich te melden bij de voedselbank in Alkmaar. Schaamte om dit niet te doen weerhoudt velen, maar beste mensen, als u het financieel moeilijk heeft: meld u. De voedselbank kan u echt over een moeilijke periode heen helpen."

De Voedselbank kijkt terug op een geslaagde actie en dankt alle gulle gevers en de Vomar aan het Raadhuisplein voor hun medewerking.

Meer berichten