Ook senioren gaan massaal aan de smartphone.
Ook senioren gaan massaal aan de smartphone. ((Foto: Aangeleverd))

WhatsApp-workshops bij Seniorweb

HEERHUGOWAARD - Ook veel senioren appen liever dan dat ze bellen. Driekwart van hen is echter bezorgd over hun privacy bij het gebruik van sociale media.

Het zeer populaire WhatsApp wordt door jong en oud veelvuldig gebruikt om berichten te versturen naar vrienden en familie. Van jongeren was al bekend dat ze tegenwoordig liever appen dan bellen. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt nu dat dit ook voor veel ouderen geldt (65 procent). De vrijwilligers van Seniorweb Heerhugowaard leggen graag uit hoe veilig gebruik kan worden gemaakt van Whatsapp.
SeniorWeb helpt mensen ook graag (meer) plezier aan WhatsApp te beleven. Er kan meer mee dan veel mensen denken. Leer het in de workshop over WhatsApp bij de leslocatie van Seniorweb aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard (bij Sterrenwacht Saturnus). Maandagmiddag 16 september is de workshop van 13.30 tot 16.00 uur gebruikers van Android telefoons en maandagmiddag 23 september van 13.30 tot 16.00 uur voor iPhone-gebruikers.

Aanmelden voor deze workshops kan via seniorwebheerhugowaard@live.nl of tijdens het inloopspreekuur op woensdagen van 13.30 tot 15.00 uur. Meer weten? Bel 072-5714339. In oktober beginnen de cursussen Windows 10, Android tablet/telefoon en iPad/iPhone weer. Kijk voor meer informatie op seniorweb.nl/heerhugowaard.

Meer berichten