Het schilderend medium José Medrado komt naar het Brakenkerkje.
Het schilderend medium José Medrado komt naar het Brakenkerkje. ((Foto: Aangeleverd))

Schilderend medium in Brakenkerkje

OBDAM - Trance-art medium José Medrado uit Brazilië komt woensdag 18 september naar het Brakenkerkje aan de Dorpsstraat 38 in Obdam, aanvang 19.30 uur. De opbrengst van de avond komt in zijn geheel ten goede aan het door Medrado opgerichte weeshuis in Brazilië.

Het Braziliaanse medium José Medrado schildert in trance en in een razend tempo het ene schilderij na het andere, onder invloed van beroemde, overleden schilders als Renoir, Van Gogh, Gauguin en Manet. Wanneer hij niet in trance is, kan hij absoluut niet met een kwast of penseel overweg. Alle schilderijen worden geveild en met de opbrengst onderhoudt José, op indicatie van de schilder Renoir en onder het motto 'verf omzetten in brood', een groot weeshuis in Salvador da Bahia. Deze schilder waarschuwde hem, dat hij zijn gave uitsluitend voor liefdadigheid zou mogen gebruiken, wil hij deze behouden. In het dagelijks leven geeft Medrado dan ook les aan een gerechtsinstituut. De avond is via een projectiescherm in de kerk te volgen; gemiddeld schildert Medrado tien à twaalf schilderijen.

Tijdens de pauze zijn de werken te bekijken waarna ze geveild worden. De opbrengst van de veiling en de entree gaan naar het goede doel. Kaarten zijn te bestellen via www.inguz.nl of 06-21875578

Meer berichten