Burgemeester Bert Blase feliciteert de heer Knebel met zijn honderdste verjaardag. Rechts een trotse mevrouw Knebel.
Burgemeester Bert Blase feliciteert de heer Knebel met zijn honderdste verjaardag. Rechts een trotse mevrouw Knebel. ((Foto: Mary Brommer))

100-jarige meneer Knebel viert feest

HEERHUGOWAARD - Feest in De Raatstede: meneer Cor Knebel is honderd jaar en kreeg burgemeester Bert Blase en familie op de thee. "Hoe ik me voel? Goed, hoor. Als je een dagje ouder wordt, krijg je weleens een mankementje'', vertelt de eeuwling, die al vijftien jaar met zijn vrouw in De Raatstede woont.

"Er slijten dingen die niet vervangen kunnen worden. Dan heb ik het over m'n knieën en gehoor'', lacht hij met een knipoog naar z'n 98-jarige echtgenote An. "Ja, we zijn in februari 77 jaar getrouwd. Bij de viering van ons 75-jarig huwelijksfeest was de burgemeester er ook'', wijst meneer Knebel naar een ingelijst krantenknipsel aan de muur.

Het geheim van zo'n lang huwelijk, weet burgemeester Blase zich nog te herinneren van z'n vorige bezoek: "Goed voer en een warme stal. Toch?'' "Zeker'', beaamt meneer Knebel.

Dat ze samen zo oud mogen worden, daar zijn ze dankbaar voor. "Er vallen mensen om je heen weg, maar wij hebben gelukkig onze eigen ploeg met kinderen en kleinkinderen nog. Ze wonen aan de overkant, dus dat is heel fijn. We hebben elke dag wel visite en we gaan gewoon door. Elke dag even Middenwaard in voor een gebakje of een visje. Zo lang we dat kunnen doen, zijn we heel tevreden.''

Meer berichten