In Nederland zijn er ruim 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen.
In Nederland zijn er ruim 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. (Foto: Aangeleverd)

Dag van de Mantelzorg óók in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – Mantelzorgers worden donderdag 10 november, tijdens de 'Dag van de mantelzorg', in het zonnetje gezet, ook in Heerhugowaard! "We hebben hier ruim 879 mantelzorgers in beeld maar mogelijk zijn dit er nog veel meer", aldus Linda Munster van MET Welzijn. "De meeste mantelzorgers doen hun zorgtaken namelijk in stilte en vinden wat zij doen vanzelfsprekend..."

MET Welzijn en gemeente Heerhugowaard hopen via de Dag van de Mantelzorg meer mantelzorgers te bereiken en hen het bedankje te kunnen geven dat zij verdienen. In de week van 2 tot en met 10 november organiseren zij daarom voor alle mantelzorgers in Heerhugowaard diverse activiteiten zodat ze even de zorg kunnen vergeten.

Gezellige activiteiten

Naast een spetterende opening in Cool kunst en cultuur zijn er van 2 tot en met 10 november veel activiteiten te doen op verschillende locaties. Zo kunnen mantelzorgers samen met vrijwilligers genieten van een heerlijk diner, een potje glowgolfen met het gezin of vrienden, of een paardrijtocht maken. Er kan ook gekozen worden om een mooi herfststuk te maken bij Bakkums Boetje of een wijnproeverij te volgen bij Vinoci en er zijn nog heel veel andere activiteiten om uit te kiezen. Om mee te kunnen doen aan een activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk, dit kan tot en met 20 oktober via www.vrijwilligers-bedankt.nl/gemeente/heerhugowaard. Noteer in het invulveld 'vrijwilligersorganisatie' dat u mantelzorger bent. Vragen? Mail dan naar dagvandemantelzorg@methhw.nl.

Halloween feest in Kompleks

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren van ongeveer 8 tot en met 24 jaar die zorgen voor of opgroeien met een lichamelijk of psychisch ziek, dan wel verstandelijk beperkt of verslaafd familielid. Speciaal voor hen is er vrijdag 8 november een cool Halloweenfeest in JC Kompleks aan de Beukenlaan. Volwassen mogen zich uiteraard ook voor dit evenement inschrijven.

Over mantelzorg

In Nederland zijn er ruim 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan acht uur per week voor iemand en doen dat langer dan drie maanden achtereen. Vaak combineren ze dat ook nog met een betaalde baan, een zware opgave. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers het werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is voor de mantelzorger belangrijk om ook voldoende aandacht te hebben voor zichzelf.

Kijk voor meer informatie over wat de mantelzorgondersteuning van MET Welzijn hierin kan betekenen op www.methhw.nl/

Meer berichten