Op verschillende locaties zijn dit soort verzamelcontainers te vinden.
Op verschillende locaties zijn dit soort verzamelcontainers te vinden. ((Foto: Cordaid.nl))

Sam's Kledingactie voor Jemen in Spanbroek

REGIO - Ieder voor- en najaar organiseert Sam's Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor humanitaire hulp aan Jemen.

De honderden vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Zaterdag 19 oktober kan men in Spanbroek kleding en schoenen inleveren bij mevrouw E. Bijvoet aan de Spanbroekerweg 108. Zij is dan aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Grote humanitaire ramp

Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren. Jemenieten worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld. Ongeveer tachtig procent van de bevolking - 24,1 miljoen mensen - heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Levensreddende noodhulp

Cordaid biedt de meest kwetsbare mensen, zoals kinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa's en oma's met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden levensreddende noodhulp. Voor hen dreigt de hongerdood het eerst. Momenteel zorgt Cordaid samen met de lokale Jeminietische partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en deelt ze hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak.

Voor meer informatie over het werk van Sam's Kledingactie, de projecten ondersteund worden en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kan men terecht op www.samskledingactie.nl

Meer berichten