Bauhaus staat centraal tijdens de lezing van kunsthistoricus Martijn Pieters.
Bauhaus staat centraal tijdens de lezing van kunsthistoricus Martijn Pieters. ((Foto: Aangeleverd))

Boeiende lezingen in Heerhugowaardse Kunstkerk

HEERHUGOWAARD - Docent kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing en beeldend kunstenaar Karin van Bodegom verzorgt dinsdag 22 oktober een lezing 'Kijk op Kunst' in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard.

Zij begeleidt haar toehoorders door de geschiedenis van de kunst. Waar kijken we eigenlijk naar? Beeldelementen als kleur, vorm, lijn, beweging, ruimte en perspectief die door kunstmakers veel gebruikt worden maar die door de kijker niet altijd herkend worden. Moeten we alles weten van kunstgeschiedenis om kunst te kunnen begrijpen? Ga met Karin van Bodegom mee op een reis door de kunst. Geen chronologische kunstgeschiedenis dus, maar écht kijken en beschouwen. Dinsdag 22 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten bedragen € 10,- inclusief koffie of thee.

Bauhaus

Een week later, dinsdag 29 oktober, geeft Martijn Pieters een lezing over honderd jaar Bauhaus. Pieters is geen onbekende in de Kunstkerk. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zich specialiseerde in de kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen. In 1919 werd in Weimar het Bauhaus opgericht. Voortaan zouden de klassieke disciplines van de beelden kunsten; architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst samenwerken met de uitingen van de kunstnijverheid. Een revolutionaire gedachte in Duitsland. Het moest leiden tot een nieuwe kunst, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk was, maar ook functioneel en efficiënt. De lezing volgt de geschiedenis en denkbeelden van dit invloedrijke instituut van Weimar naar Berlijn. Dinsdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten bedragen € 12,50 inclusief koffie of thee.

Inschrijven voor deze lezingen kan via https://kunstkerkheerhugowaard.nl/nieuws/workshops-en-cursussen of telefonisch via 072-8795585. Vol is vol.

Meer berichten