Medewerkers van verschillende organisaties wisselden met elkaar van gedachten.
Medewerkers van verschillende organisaties wisselden met elkaar van gedachten. ((Foto: Aangeleverd))

Feestelijke 'aftrap' nieuw te realiseren kindcentrum Avenhorn

AVENHORN - Het was letterlijk een feestelijke aftrap, vrijdag 27 september, op de Buitenroede in Avenhorn. Bijna veertig medewerkers van basisscholen De Ieveling, De Overhaal, de Jozefschool en Kinderopvang Berend Botje kwamen bijeen om de realisatie van het nieuw te bouwen kindcentrum te vieren. Dat deden ze met een sportief potje 'voetgolf'.

Voorafgaand aan het sportieve startschot werden de medewerkers van de aangesloten organisaties uitgenodigd op de Jozefschool om met elkaar van ideeën te wisselen. 'Wat is goed onderwijs, hoe kunnen we de beste zorg en opvoeding bieden? Wat is jouw visie op deze thema's?' Op deze vragen konden de medewerkers op een creatieve manier samen brainstormen. Op een laagdrempelige en positieve manier maakten zij kennis met elkaar.

Gouden formule

Na het overleg kwamen het bestuur, de medewerkers én wethouders van de gemeente Koggenland bij elkaar in de brandweerkazerne aan de Buitenroede om het startsein te geven voor het te bouwen kindcentrum. Op het naastgelegen veld zal het kindcentrum worden gebouwd. De medewerkers werden willekeurig verdeeld in teams voor een potje voetgolf. Aan het winnende team werd een 'gouden bal' uitgereikt. Het kon niet toevalliger dat in het winnende team alle organisaties werden vertegenwoordigd. Marjolein Schilder, directeur van basisschool De Ieveling, besloot dan ook: "Deze mix móet wel de gouden formule zijn!"

Meer weten? Kijk op op www.berendbotje.nl

Meer berichten