In het Repair Café blijkt vaak dat kapotte apparaten best nog wel te redden zijn.
In het Repair Café blijkt vaak dat kapotte apparaten best nog wel te redden zijn. ((Foto: Pexels.com))

Internationale Repair Café Week in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Wereldwijd organiseren vrijwilligers in de week van 13 tot en met 20 oktober - de Internationale Repair Café Week - bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Zo ook in het Trefpunt van Wonen Plus Welzijn aan de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard.

Het Repair Café Heerhugowaard is dinsdag 15 oktober van 14.00 tot 16.30 uur open en staat dan stil bij het thema 'tien jaar Repair Café in Nederland'. Het fenomeen is inmiddels wereldwijd aangeslagen. "Belangstellenden zijn van harte welkom met kapotte spullen", vertelt René Hogerheijde van Repair Café Heerhugowaard. "Onze vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van defecte keukenapparatuur, elektrisch gereedschap en smartphones. Bij de textielafdeling ligt onze specialiteit op het repareren en verstellen van kleding."

Tweede leven

In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. René: "Bezoekers ervaren de gezelligheid. Ze zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is. Kom het ook eens proberen! Geen defect apparaat of kleding die versteld moet worden, maar wel nieuwsgierig naar wat het Repair Café zoal doet? Kom gerust langs."

Meer info is te vinden op www.repaircafeheerhugowaard.nl. SIRE heeft momenteel ook een campagne lopen. Kijk op https://repareerhet.sire.nl/ voor meer informatie. Vragen? Stuur een mail naar info@repaircafeheerhugowaard.nl. Weggooien? Mooi niet! Kom met je reparaties langs bij het Repair Café.

Meer berichten