De Theaterhelden vertellen over hun avonturen met de luchtballon.
De Theaterhelden vertellen over hun avonturen met de luchtballon. ((Foto: Nexus))

Luchtballon 'neergestort' op schoolplein

HEERHUGOWAARD - Het is geen alledaags gezicht op het schoolplein, een gigantische luchtballon. Leerlingen van Expertisecluster Nexus in Heerhugowaard hadden dan ook al gauw door dat hen iets heel bijzonders stond te wachten, vrijdag 4 oktober.

Het bleek te gaan om een stunt in het kader van de Kinderboekenweek 2019. Dit jaar is het thema 'Reis mee' en draait het om vervoersmiddelen. Leon Batterink en Daniël Romijn van De Theaterhelden waren opgetrommeld om de leerlingen van Expertisecluster Nexus in hun luchtballon mee te nemen naar hun eerste bestemming… Als avonturiers Ruben en Anton vertellen ze aan de kinderen hoe de luchtballon neerstortte op het schoolplein omdat piloot Ruben niet erg vaardig blijkt te zijn. Dus zoeken de jongens een nieuwe piloot, en die hopen ze op de school te kunnen vinden. Als ze vragen of er onder de leerlingen van Nexus kinderen zijn die hun luchtballonpilotencertificaat willen halen, schieten vele vingers de lucht in.

Op het menu van de Inca's

Eén voor één mogen de kinderen in de luchtballon kijken. Ook leren ze een ballon in de lucht te houden, hun geblinddoekte luchtballonpartner navigeeraanwijzingen te geven en te mikken met het landingsanker. De gecertificeerde luchtballonpilootjes verlaten het schoolplein en maken plaats voor de bovenbouwleerlingen. De Theaterhelden voeren hun voorstelling 'Toen Joost nog geen tak was en de Kleine Baron' op en nemen de leerlingen mee naar Marokko, China en de Stille Oceaan. In Guatemala belanden ze na het neerstorten van hun luchtballon op het menu van de Inca's...! Hoe redden ze zich daar uit? De grote vraag is wat de volgende bestemming is van de avonturiers. Of kunnen ze ook even thuis blijven? Lekker een boek lezen, want met een boek kun je alle avonturen beleven die je wilt.

Meer berichten