Diederik Samsom, voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving, is een van de sprekers.
Diederik Samsom, voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving, is een van de sprekers. ((Foto: Archief))

Wientjes en Samsom spreken in Heerhugowaard over klimaat

HEERHUGOWAARD - "De aannemer die innoveert, heeft legio kansen. De bouwer die niet verandert, sneuvelt" Woorden die voorzitter Bernard Wientjes van de Tasforce Bouw eind 2017 sprak. Het Nederlandse Klimaatakkoord was toen nog in wording. Maar Wientjes wist: om de doelen van 'Parijs' te halen, moet in de bouw en gebouwde omgeving veel veranderen. Bernard Wientjes is een van de drie gastsprekers tijdens de regionale klimaatconferentie die Bouwend Nederland afdeling Noord-Holland Noord dinsdag 29 oktober vanaf 14.00 uur houdt in het ESPEQ-gebouw in Heerhugowaard.

Andere sprekers zijn voormalig PvdA-leider Diederik Samsom, voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving, en Odile Rasch. De oud-wethouder van Bergen treedt aan als Programmamanager Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord. Tussen de toespraken is er ruimte voor vragen en discussie en worden stellingen voorgelegd.

Verdiepingsbijeenkomsten

Het Klimaatakkoord is voor Bouwend Nederland NHN hét thema voor de komende jaren. De conferentie is daarom mede het startsein voor een reeks verdiepingsbijeenkomsten in de komende jaren. Daarnaast is de bijeenkomst bedoeld om de regionale bouwsector extra te doordringen van het enorme tempo waarmee smeltende poolkappen en wereldwijde klimaatveranderingen al worden doorvertaald naar lokale en regionale bouwplannen én van de consequenties die dat heeft: voor de samenleving, maar ook en vooral binnen de sector, in bedrijven en in de keten.

Gevolgen

De bouw staat opnieuw voor een periode van ingrijpende veranderingen. Van infra tot utiliteitsbouw, van renovatie tot nieuwbouw, van klein tot groot: iedere bouwondernemer krijgt met de gevolgen van het Klimaatakkoord te maken. Voor deze regionale klimaatconferentie zijn naast de leden van Bouwend Nederland alle regionale stakeholders in de bouw (opleiders, gemeenten, architecten, bouwkundig bureaus) uitgenodigd.

Meer berichten