Jannie Ligthart met haar boek.
Jannie Ligthart met haar boek. ((Foto: www.ontdekjegebruiksaanwijzing.nl))

Waardse psychologe spreekt podcast in voor Beelen

HEERHUGOWAARD - Jannie Ligthart, al sinds 2003 als gezondheidspsychologe werkzaam in Heerhugowaard, is door radiomaker Giel Beelen gevraagd een podcast op te nemen naar aanleiding van de nieuwe, tweede herziene editie van haar boek 'Ontdek je gebruiksaanwijzing. Hoe beïnvloed jij je spanning?'.

Beelen werkt aan een nieuwe serie over manieren om op de lange termijn het beste uit je leven te halen. Daarbij bespreekt hij onderwerpen als lifestyle, voeding, slaap, beweging et cetera. Jannie: "Nadat Giel de eerste editie van mijn boek 'Ontdek je gebruiksaanwijzing. Hoe beïnvloed jij je spanning?' had gelezen, werd hij enthousiast. Zijn reactie luidde 'Dit past meer dan prima in mijn podcast'."

Tijdens de opname wordt aandacht besteed aan de nieuwe tweede herziene editie van het boek. Jannie: "Er is veel geschreven over stress en hoe hier mee om te gaan. De methode die in dit boek staat beschreven is in de loop der jaren in mijn eerstelijns psychologiepraktijk ontstaan. Door inzichten op te doen in verschillende studies en deze te combineren met ervaringen van mijn cliënten heb ik een methodiek ontwikkeld die al ruim tien jaar wordt ingezet. Deze methode helpt mensen om grip te krijgen op hun eigen gedachten; door zichzelf anders toe te spreken en door hun verbeeldingsvermogen te gebruiken. Een mix van cognitieve therapie, NLP en opstellingenwerk staat borg voor een praktische benadering om oude patronen te herkennen en te doorbreken. Daardoor worden spanningsklachten verminderd of voorkomen. Veel gehoorde feedback is dat het boek toegankelijk is, praktisch en krachtig door zijn eenvoud."

Ter ondersteuning van het boek is een website ontwikkeld, www.ontdekjegebruiksaanwijzing.nl. Verdere informatie zie www.krachtenwelzijn.nl.

Meer berichten