Welke geluiden hoor je in de ruimte?
Welke geluiden hoor je in de ruimte? ((Foto: Pexels))

'Sounds of Interstellar Space' bij Sterrenwacht Saturnus

HEERHUGOWAARD - Het heelal als basis voor alle composities; groter kan de inspiratiebron niet zijn. Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki vormen samen het muziekgezelschap TRIFID en gaan op tournee met hun nieuwe programma 'Sounds of Interstellar Space'.

Het titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van planeet Saturnus. De première vond vorige maand plaats in Space Expo in Noordwijk. Aansluitend volgen er concerten bij sterrenwachten en in planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten door heel Nederland. Onlangs was TRIFID nog te zien en te horen op televisie bij 'Podium Witteman'.

Vrijdagavond 15 november is de voorstelling te zien bij Sterrenwacht Saturnus aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard. Dr. Janine Pforr verzorgt een bijpassende lezing. De avond wordt afgesloten met een workshop waarnemen, inclusief telescopen en bij helder weer daadwerkelijk inzoomen op hemellichamen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.soundsofinterstellarspace.nl. Kijk ook op www.sterrenwachtsaturnus.nl.

Meer berichten