Depressie of dip?
Depressie of dip? ((Foto: Pixabay))

College: Wat te doen bij een depressie?

HEERHUGOWAARD - Hoe herken je een depressie? Wat is daarbij anders dan een dip of niet goed in je vel zitten? En wat kun je er tegen doen? Dinsdag 19 november organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met de bibliotheek een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur in de bibliotheek Kennemerwaard in Heerhugowaard.

Depressie komt veel voor, iedereen kan er in zijn leven mee te maken krijgen. Mensen die last hebben van een depressie kunnen ondergedompeld raken in somberheid en interesse verliezen in de mensen en de dingen om zich heen. Het kan zijn dat ze nergens meer van kunnen genieten. Wanneer de gevoelens van somberheid langer aanhouden en niet vanzelf overgaan, is het goed om er wat aan te doen. In het college geven we antwoord op uiteenlopende vragen over depressie en kijken we wat eraan te doen is.

Depressie of dip?

Remco Hartman is sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ NHN en heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten. Hij legt duidelijk uit wat de oorzaken van een depressie kunnen zijn, wat het verschil tussen een dip en een depressie is en welke behandelmogelijkheden er zijn. Indien mogelijk is er ook een ervaringsdeskundige aanwezig die vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en wat hem of haar geholpen heeft.

De colleges zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naaste betrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Het college is dinsdag 19 november in de Bibliotheek Kennemerwaard in Heerhugowaard. De entree is € 3,-. Graag vooraf reserveren via www.ggz-nhn.nl/agenda of via 072-5156644.

Meer berichten