Leraren protesteren tegen de te hoge werkdruk en het te lage salaris.
Leraren protesteren tegen de te hoge werkdruk en het te lage salaris. ((Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra))

Stakende leraren: 'Neem ons serieus'

HEERHUGOWAARD - Het stadsplein in Heerhugowaard stond woensdag 6 november vol protesterend onderwijspersoneel. Zo'n tweehonderd mensen deden volgens de organisatie mee aan het protest, onder wie ook schoolleiders, ouders en kinderen van de actievoerende docenten. "Neem ons serieus en zorg dat er meer geld komt. Het is een prachtig vak, maar zo kom je in de knel", aldus de stakers.

Diverse sprekers namen het woord waaronder Miranda Bakker en Peter Hopstaken van basisschool de Zeppelin. Ook de burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase en Adri Groot vanuit Blosse opvang en onderwijs betraden het podium. In een gemoedelijke en uitgelaten sfeer maakten zij duidelijk dat de politiek 'over de brug moet komen' met meer geld.

In Alkmaar was een protestmars van stakende leraren en hun medestanders; ook hier waren leraren van Heerhugowaardse scholen aanwezig. Rond de 120 demonstranten liepen met spandoeken en borden door het centrum van de Kaasstad. Ondertussen werden er leuzen geroepen en protestliederen gezongen.

Onderwijzers legden woensdag het werk neer en demonstreren omdat ze meer geld en waardering eisen van de politiek. Het gaat vooral om structureel geld om de salarissen te verhogen. De eenmalige zak geld die verantwoordelijk minister Arie Slob uittrekt, is daarom onvoldoende volgens de leraren.

Meer berichten