Studentes Marije en Naomi nemen overbodig geworden groen onder hun hoede.
Studentes Marije en Naomi nemen overbodig geworden groen onder hun hoede. ((Foto: Aangeleverd))

'Planten krijgen een tweede leven'

HEERHUGOWAARD - Het Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat planten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer hij te groot gegroeid is, wanneer hij het niet goed doet thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is. Marije en Naomi, oprichters van het Plantenasiel, vertellen er woensdagavond 20 november alles over in de bibliotheek in Heerhugowaard.

Het Plantenasiel Haarlem werd februari 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studentes die hun liefde voor planten wilden delen met de wereld. Gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer de plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden via een speciale Facebook-pagina. De plant kan zonder betaling worden opgehaald. Breng vooral je overtollige plant(en) en eventueel stekjes mee naar de lezing.

Meer weten over het Plantenasiel? De lezing in de bibliotheek aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard begint om 20.00 uur. De toegang is € 6,- per persoon. Bibliotheekleden betalen € 5,- entree. Reserveren kan via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Meer berichten