Tijdens de MatchMarkt stemmen maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers onderling vraag en aanbod af.
Tijdens de MatchMarkt stemmen maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers onderling vraag en aanbod af. ((Foto: Aangeleverd))

Eugènie Herlaar opent vijfde MatchMarkt De Waaier

HEERHUGOWAARD - Bij Cool kunst en cultuur wordt donderdag 14 november de vijfde MatchMarkt van stichting De Waaier gehouden. Tijdens dit evenement stemmen maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers onderling vraag en aanbod af. Als men elkaar vindt, is er sprake van een match. Ereburger van Heerhugowaard en voormalig presentatrice van het journaal, Eugènie Herlaar, opent de bijeenkomst.

Dit is de eerste MatchMarkt die het huidige team van De Waaier organiseert. Sinds deze zomer zijn drie nieuwe medewerkers aangetrokken. Zij hebben voor deze bijeenkomst gekozen voor de invalshoek cultuur. Dat sluit aan bij de opvatting van zowel Cool als De Waaier: beide verrijken het leven. Eugènie Herlaar is al jaren actief betrokken bij diverse culturele- en sociale activiteiten in haar gemeente en heeft de eer de MatchMarkt te mogen openen. De opzet van de markt is dat maatschappelijke organisaties het bedrijfsleven om steun vragen. De bijdragen kunnen variëren van het leveren van expertise, het inzetten van menskracht of het aanbieden van materialen. Op deze manier geven ondernemers invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

Honderden matches

Voor deze MatchMarkt hebben zich ruim tachtig lokale ondernemers en bijna honderd maatschappelijke organisaties aangemeld. Partijen hebben anderhalf uur de tijd om te handelen. De verwachting is dat er enkele honderden matches worden afgesloten. Het juiste aantal overeenkomsten wordt die middag bekendgemaakt. De gemaakte afspraken worden formeel vastgelegd door de notaris. Vervolgens moet de maatschappelijke organisatie binnen drie maanden contact opnemen met de aanbieder om af te spreken wanneer de bijdrage wordt gerealiseerd. Als de klus uiteindelijk is geklaard, berekent De Waaier de financiële waarde van alle geleverde bijdragen. 

Kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten