Pure nostalgie voor nozems van toen.
Pure nostalgie voor nozems van toen. ((Foto: Aangeleverd))

Blik op verleden tijdens bromfietsbeurs

HEERHUGOWAARD - De sporthal in De Noord vormt zondag 17 november het decor voor de bromfietsbeurs. Met ook tijdens deze 42e editie een breed scala aan klassieke brommers, onderdelen, helmen, lectuur enzovoort.

De beurs richt zich vooral op nostalgische tweewielers uit het verleden, met vele merken en modellen die tot aan de jaren 80 het straatbeeld bepaalden. Dat het leeft, blijkt uit de vele bezoekers die het evenement telkens trekt. "Liefhebbers uit binnen- én buitenland komen erop af", vertelt een medeorganisator. "Bezoekers wanen zich weer even in het verleden, met de nodige sterke verhalen uit vervlogen tijden. Menigeen loopt tegen de brommer aan, waar ie als zestienjarige ooit z'n eerste scharrel mee oppikte. 'Had ik 'm nog maar…' is een vaak gehoorde opmerking."

Behalve bromfietsen en toebehoren is er onder meer ook een promotiestand van het blad Bromfiets, bestierd door Wout Meppelink. In de knusse kantine verzorgt nieuwe uitbater Ben de innerlijke mens.

Te beleven zondag 17 november van 09.00 tot 15.00 uur in sportcentrum Noorderend, Zeldenruststraat 5 in Heerhugowaard. Toegang vijf euro, kinderen tot tien jaar gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten