Leuke proefjes doen die te maken hebben met energie.
Leuke proefjes doen die te maken hebben met energie. ((Foto: AdobeStock))

Laboratorium zonne-energie voor leerlingen basisscholen

HEERHUGOWAARD - Basisschoolleerlingen kunnen maandagmiddag 18 november van 15.00 tot 17.00 uur op bezoek bij een laboratorium in Cool kunst en cultuur, waar ze leuke proefjes kunnen doen die te maken hebben met (zonne)energie.

Maandag 18 en dinsdag 19 november zijn op drie plekken in Heerhugowaard laboratoria ingericht waar scholen op afspraak naar toe kunnen; maandag in Cool is het een vrije inloop.

Besparen en opwekken

De gemeente Heerhugowaard verduurzaamt haar vastgoed. Op tien sportlocaties die eigendom zijn van de gemeente, zoals de Deimoshal, zwembad Waardergolf en Sporthal Zuid, liggen inmiddels zonnepanelen of worden die daar binnenkort geplaatst, evenals op het gebouw van Cool kunst en cultuur. De in totaal 1.250 zonnepanelen leveren ruim 345.000 kWH energie, vergelijkbaar met het gemiddelde energieverbruik van ruim honderd huishoudens. En door de plaatsing van led-verlichting besparen alle locaties ook nog op de energierekening.

Met de verduurzaming van de locaties komt een energieneutraal Heerhugowaard in 2030 weer iets dichterbij. De basisschoolleerlingen van vandaag zijn dan jongvolwassenen. Met het Wattsons-lab krijgen zij nu al mee wat het belang van duurzame energie is.

Meer berichten