(Foto: Pixabay)

Hugo Boys met 4-0 onderuit tegen Westfriezen

ZWAAG - Hugo Boys ging zondag 10 november op bezoek bij Westfriezen om de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen KSV weg te poetsen en uit de onderste regionen in klasse 3A weg te blijven.

Op deze mooie zondagmiddag op het schitterende complex van Sportpark 't Krijt, werd er direct vanaf de aftrap met keurig verzorgd voetbal van beide kanten een derde klasse waardig duel uitgevochten. Beide teams kregen mogelijkheden om de score te openen maar de keepers waren in goede doen en hielden vooralsnog de nul. Naarmate de eerste helft vorderde werden de mannen van Westfriezen-trainer Huisman toch wat onrustig omdat Hugo Boys goed speelde en soms het betere voetbal liet zien, met behoorlijke kansen voor de bezoekers. Het goede combinatievoetbal van de Noordenders werd niet uitgedrukt in doelpunten, dus werd er met 0-0 gerust.

Na de thee was het een volledig andere wedstrijd met een veel dominanter thuisteam. In de 51e minuut greep de Hugo Boys-defensie niet afdoende in en vanaf de linkerflank kwam de bal bij Casper van Beek die de 1-0 binnen tikte. Westfriezen drukte door en de corner in de 60e minuut kwam via een Hugo Boys-verdediger bij Chiel Steenman die de 2-0 maakte. De mannen van Hugo Boys-trainer Slaager hadden het moeilijk en even later kwam de bal door slecht uitverdedigen bij Wesley Mak die beheerst de bal langs de Noordender doelman Beers in de touwen schoot: 3-0. Ondanks een paar kleine mogelijkheden voor Hugo Boys werd de afstraffing nog erger. Een aanvaller van Westfriezen ging vanaf de middenlijn richting het Hugo Boys-doel, maar verdediger Borst en keeper Beers leken het op te lossen. Echter, de aanvaller viel overdreven neer en de goed leidende scheidsrechter Mahabali legde de bal op de stip omdat de reactie van beide verdedigers op de aanvaller niet slim en ongewenst was. Michael Schotten benutte de toegekende strafschop en zette de 4-0 op het scorebord.

Westfriezen werkt zich op naar de kop en Hugo Boys zakt nu naar de kelder van de derde klasse A. Volgende week hopelijk beter resultaat uit tegen KGB.
 

Meer berichten