Slechtziende dame met mobiele telefoon.
Slechtziende dame met mobiele telefoon. ((Foto: Aangeleverd))

Visueel beperkt en zelfstandig reizen? Geen probleem!

HEERHUGOWAARD - Zelfstandig je weg vinden in en rondom je eigen huis is voor iedereen te doen. Lopend met een taststok of met blindengeleidehond komt je op de plek waar je wezen moet. Maar als je verder wil, ben je afhankelijk van derden. Tenminste, dat is wat velen denken. Want met een goede voorbereiding, de juiste reis-, navigatie- en omgevinsapps en een stukje lef is het echt geen probleem om zelfstandig onderweg te gaan. De digitalisering in het dagelijkse leven wordt steeds vanzelfsprekender en daar hebben mensen met een visuele beperking echt profijt van.

Visio en de Oogvereniging hebben daarom de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. De eerstvolgende themabijeenkomst, georganiseerd door Oogvereniging Noord-Holland, is vrijdag 22 november. Ervaringsdeskundigen vertellen over hoe zij reizen en welke hulpmiddelen zij gebruiken. Ook wordt informatie gegeven over mobiliteitstraining bij Visio en NS Treinassistentie. Aanvang 11.30 uur.

Aansluitend oogcafé

Kom vrijblijvend langs voor tips en advies. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig. Aansluitend aan deze bijeenkomst kan in het Oogcafé, dat om 13.15 uur de deuren opent, informeel worden nagepraat over reizen met het OV, de mogelijkheden van taxivervoer en de verschillende NS-abonnementen en -services. Tijdens het Oogcafé is er ook een gastspreker: Peter Waalboer van de Oogvereniging Zuid-Holland. Als lid van de landelijke werkgroep mobiliteit heeft hij veel ervaring met het openbaar vervoer.

Meer weten? Kijk hier of bel 088-5859000.

Meer berichten