(Foto: Aangeleverd)

Inloopdag toegankelijke feestdagen voor iedereen bij Koninklijke Visio

HEERHUGOWAARD - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen aan de Gildestraat 3 in Heerhugowaard, organiseert donderdag 28 november van 10.00 tot 15.00 uur de themadag 'December feestmaand voor iedereen'.

De feestdagen komen er weer aan. Voor velen de mooiste tijd van het jaar. Buiten is het koud en donker. Binnen maken we het gezellig met een kerstboom en extra lichtjes, dekken de tafel feestelijk, pakken cadeautjes in en bereiden een kerstdiner. Maar voor slechtziende en blinde mensen zijn de feestdagen niet vanzelfsprekend een mooie tijd. Met tips, informatie en een relevante producten verzorgt Visio samen met hulpmiddelenleverancier het Iris Huys, de Oogvereniging en Macula Vereniging deze themadag die gericht is op een toegankelijke en gezellige feestmaand voor iedereen.

Wat kan wél

Is de, vaak volle, feestelijk gedekte tafel ook een toegankelijke tafel? Hoe vindt mijn slechtziende familielid haar glas terug? Sfeerverlichting betekent vaak minder licht, maar is dat voor iedereen wel zo prettig? Koken, kerstkaarten sturen, cadeaus kopen horen bij de decembermaand, maar zijn vaak minder vanzelfsprekend als je slechtziend bent of vragen om denken in mogelijkheden als je een slechtziend familielid te gast hebt tijdens de kerst. En hoe blijft de aankleding met kerstbomen en andere versiering van de algemene ruimtes tijdens de kerstdagen ook voor slechtziende en blinde bewoners een feest? Wat kan wel. Zomaar een aantal voorbeelden waar slechtziende en blinde mensen en hun omgeving mee te maken kunnen krijgen tijdens de feestdagen. Koninklijke Visio geeft tips en informatie waarmee u ook zelf (thuis of als professional) aan de slag kunt. Hulpmiddelenleverancier Iris Huys is aanwezig met een relevant assortiment.

Binnenlopen is vrijblijvend. Meer weten? Bel 088-5859000, stuur een mail of kijk op de site.

Meer berichten