Ook dit jaar is er weer de befaamde 'balkonscène' bij het gemeentehuis.
Ook dit jaar is er weer de befaamde 'balkonscène' bij het gemeentehuis. (Foto: Archief)

Hij komt, hij komt... Sinterklaas maakt zijn opwachting in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Sint Nicolaas maakt zaterdag 23 november zijn jaarlijkse intocht door Heerhugowaard. Na een voorprogramma dat omstreeks 11.00 uur begint op het Stadsplein, arriveert de goedheiligman om 12.00 uur in het gemeentehuis waar hij op het balkon door burgemeester Bert Blase officieel welkom wordt geheten.

De klimpieten, die hun kunstjes hebben geleerd bij De Geus Party & Events, geven ook dit jaar een spectaculaire demonstratie van hun kunnen. Al abseilend komen zij van het balkon van het gemeentehuis naar beneden. Dansschool 5SIX78 DANCE verzorgt op het Stadsplein een demonstratie en We Entertain doet dat op het Raadhuisplein. Het geheel wordt gepresenteerd door dj Jacco Silver. Nadat Sinterklaas is gearriveerd gaat de hele stoet, onder begeleiding van een pietenband, richting winkelcentrum Middenwaard voor het bekende rondje langs de winkels.

Ter hoogte van de Albert Heijn neemt de sint op zijn kleurig versierde sinterklaasboot plaats. Vertrek daar omstreeks 13.45 uur. Begeleid door het Pietenorkest trekt de optocht verder via de Zuidtangent naar de Middenweg, linksaf de Bickerstraat in en daarna naar het Raadhuisplein. Aankomst aldaar om ongeveer 14.15 uur. Sinterklaas blijft daar tot ongeveer 15.00 uur. Daarna neemt hij zitting in grand café De Heeren, waar hij tot 16.00 uur blijft. Daarna wordt de stoet ontbonden.

Meer berichten