Bij HSC De Draai zijn ze klaar voor het winterseizoen.
Bij HSC De Draai zijn ze klaar voor het winterseizoen. ((Foto: Aangeleverd))

Voorbereiden op de winter bij Heerhugowaardse Schaatsclub De Draai

HEERHUGOWAARD - HSC De Draai geeft jeugdschaatslessen op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Het jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Er wordt geschaatst op de 400-meterbaan en tijdens de les is de baan alleen bestemd voor de kinderen. Op speelse wijze leren ze de beginselen van het schaatsen.

"Houding en coördinatie zijn belangrijk voor een goede schaatsbeweging", vertelt trainer Mart Kuiper. "Schaatsen is een kwestie van 'jong geleerd, oud gedaan'. Je hebt er een leven lang plezier van. Bij het wedstrijdschaatsen is de training gericht op het optimaliseren van je schaatstechniek en het verbeteren van het uithoudingsvermogen."

Regelmatig zijn er onder auspiciën van de KNSB wedstrijden in diverse categorieën en disciplines, zoals bijvoorbeeld sprintwedstrijden en marathons. Ook geeft HSC De Draai les aan recreanten. Mart: "Bij recreatief schaatsen is het belangrijk vertrouwd te zijn met het ijs. Ook in deze groep speelt techniek en coördinatie een grote rol. Als je in de wintermaanden je conditie wilt onderhouden of verbeteren op een prettige en sociale manier, dan zit je goed bij de recreantengroep.

Bij HSC De Draai is het dus mogelijk om zowel recreatief als competitief de schaatssport te beoefenen. En komt er natuurijs? Dan ben je er helemaal klaar voor!"

Kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten