Nederlands leren is voor anderstaligen best lastig.
Nederlands leren is voor anderstaligen best lastig. ((Foto: Pixabay))

Taalvrijwilligers gezocht voor oefengroep in bibliotheek Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Taalhuis Heerhugowaard is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen te begeleiden in een oefengroep met de Nederlandse taal. Anderstaligen kunnen in de bibliotheek in Heerhugowaard op maandagochtend van 10.00 tot 11.45 uur in de oefengroep samen met vrijwilligers werken aan spreektaal en lezen. Er wordt zowel in groepjes als individueel begeleid. Lijkt dit je leuk om te doen? Meld je dan aan als taalvrijwilliger.

Het ROC Kop van Noord-Holland ondersteunt je hierbij. Je krijgt maandagochtend 9 december een training van het ROC. Je wordt door een professional voorbereid op je begeleidende rol in de oefengroep. Je leert werken met de aanwezige materialen en om te gaan met de verschillen in niveaus.

Taalvrijwilligers helpen met spreekoefeningen, variërend van voor- en nazeggen tot het voeren van gesprekken. Ze bieden ondersteuning met het lezen en begrijpen van verschillende teksten en doen taalspelletjes met de anderstaligen en helpt de woordenschat van de anderstaligen te vergroten met onder andere praatplaten. Het Taalhuis is op zoek naar - in Heerhugowaard of omgeving woonachtige - enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen, affiniteit met taal hebben en op maandagochtend 09.30 tot 12.00 uur beschikbaar zijn (bij voldoende aanmeldingen kan er met een wisselrooster gewerkt worden). Nieuwe vrijwilligers krijgen een training en begeleiding door een professionele NT2-docent. Ze krijgen een gratis bibliotheeklidmaatschap, een kerstattentie en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst.

Interesse? Stuur een mailtje met motivatie naar vrijwilligerscoördinator Hanneke Hoffmann. Doe dit vóór 5 december vanwege de training die gepland staat op maandag 9 december. Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vraagt het Taalhuis van zijn vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze wordt voor je aangevraagd en de kosten worden vergoed.

Meer berichten