Rijksmonument staat in brand.
Rijksmonument staat in brand. ((Foto: Theo Annes))

Voormalig gemeentehuis Obdam door brand verwoest

OBDAM - Een gigantische vlammenzee heeft zondagavond 1 december het voormalige gemeentehuis van Obdam grotendeels verwoest. De brand in het gebouw aan de Dorpsstraat brak iets voor 17.00 uur uit. De brandweer hield er lange tijd rekening mee dat de brand nog kon overslaan. Om dit te voorkomen zijn er extra manschappen opgeroepen. 

De rook is in de hele omgeving te zien. Omwonenden is gevraagd om ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. Ook is er door de overheid een NL Alert verstuurd. Rond 18.30 uur stortte de bovenste etage van het gebouw in. De brandweer blust het pand daarom vanaf de buitenkant.

Naast het gemeentehuis staat een verzorgingstehuis. De brandweer staat al de hele avond klaar om dat gebouw te ontruimen, maar vooralsnog is dat niet nodig. Alle bewoners zijn overgebracht naar de begane grond. "Mensen zijn gespannen, maar er is geen paniek", aldus een medewerker tegen de verslaggever van NH, nieuwspartner van Rodi Media. 

Het oude gemeentehuis staat in de Dorpsstraat en is een rijksmonument. In het pand was toen de brand uitbrak iemand aanwezig, deze persoon is in veiligheid gebracht. Het pand zou een kunstatelier worden. Veel van het werk van de kunstenaar zou verloren zijn gegaan.

(later meer)

Meer berichten