De kinderen van Babbels zijn er klaar voor.
De kinderen van Babbels zijn er klaar voor. ((Foto: Aangeleverd))

Heerhugowaardse kinderen oefenen voor Santa Run

HEERHUGOWAARD - Sinterklaas is nog in het land, maar de voorbereidingen voor de Santa Run Heerhugowaard zijn in volle gang. Zondagmiddag 15 december organiseren Rotary Langedijk-Geestmerambacht en Rotaract Club Alkmaar de vijfde Santa Run in Heerhugowaard. De deelnemers rennen of wandelen door Heerhugowaard compleet in kerstmanpak. Dit jaar is er ook speciaal aandacht voor de kinderen met een Santa Kids Run.

Kinderopvang Babbels maakt het mede mogelijk om de Kids Run te organiseren. Kinderen kunnen meedoen met de 0,6 kilometer (voor kinderen van vier tot zeven jaar) of 1,2 kilometer (voor acht- tot twaalfjarigen. Bij Babbels kinderopvang staat bewegen hoog in het vaandel. Op de verschillende locaties van Babbels wordt er dan ook druk geoefend om fit aan de start te verschijnen. Babbels: ''De combinatie van een sportevenement voor kinderen waarbij ook nog twee lokale goede doelen worden gesteund vinden wij fantastisch. Dat iedereen in kerstmanpak aan de start verschijnt is natuurlijk een leuke bijkomstigheid." Kinderen die gebruik maken van de kinderopvang kunnen inschrijven bij een van de Babbels-locaties.

Natuurlijk kunnen ook kinderen die geen gebruikmaken van Babbels kinderopvang meedoen aan de Santa Run. Inschrijven kan hier. Deelname voor kinderen kost € 7,50. Volwassen kerstmannen en -vrouwen kunnen voor € 15,- per persoon deelnemen aan de Santa Run over vijf of tien kilometer of de speciale wandeltocht over vijf kilometer. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak, officiële tijdsregistratie en medaille. WWie verzekerd wil zijn van een startbewijs, schrijft zich vóór 11 december in. Want de gezelligste run van het jaar wil je niet missen!

Meer berichten