Rose Marin
Rose Marin ((Foto: Facebook))

Heerhugowaardse Rose Marin timmert muzikaal aan de weg

HEERHUGOWAARD - Onder de naam Rose Marin timmert de Heerhugowaardse muzikante Roosmarijn Strijker lekker aan de weg. De voormalig deelneemster aan de talentenjacht De Grote Prijs van het Trinitas College, geeft vrijdag 13 december in het muziektheater van De Cirkel in Heemskerk voor het eerst een concert waarbij zij de headliner is. Een week eerder verscheen haar eerste single 'Moving On' op Spotify. Ze is bovendien bezig om via een crowdfundingactie haar debuut-EP van de grond te krijgen.

Rose Marin is een singer-songwriter uit Heerhugowaard die momenteel studeert aan het Conservatorium in Haarlem. Ze is al jaren bezig met haar muziek, waarmee ze haar gedachten probeert om te zetten in krachtige verhalen. Met haar kleurrijke stem en manier van spelen brengt ze in haar muziek elementen van country, folk en pop samen. Met invloeden van onder anderen Amos Lee en Chris Stapleton, weet ze op een vrije manier feilloos de gevoelige snaar te raken. Haar krachtige persoonlijkheid wordt vertaald naar een dynamische set waarin ruimte is voor verschillende klanken.

Rose Marin is al op jonge leeftijd begonnen met performen. Sinds haar eerste optreden in een klein theater heeft ze diverse podia betreden. Zo stond ze bijvoorbeeld op MadNes Festival, Surfana Festival, NPO Radio 2 (Leo Blokhuis), Altersonic (Eurosonic Noorderslag) in Groningen en Hartje Ginneken. Rose Marin heeft in line-ups gestaan met artiesten als Miss Montreal, Waylon en Golden Earring. Momenteel stort ze zich op optreden en liedjes schrijven. Op dit moment is werkt ze aan haar debuut-EP, die in 2020 zal uitkomen. In haar onlangs verschenen eerste single 'Moving On' vertelt ze een persoonlijk, maar herkenbaar verhaal over het eindelijk uitbreken uit iemands betovering.

Meer berichten