Heerhugowaard en Langedijk zijn al heel lang met elkaar verbonden.
Heerhugowaard en Langedijk zijn al heel lang met elkaar verbonden. ((Foto: Aangeleverd))

Historische verbindingen tussen Langedijk en Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Langedijk en Heerhugowaard gaan in de nabije toekomst fuseren. Maar kijkend naar de geschiedenis zijn de twee gemeentes al heel lang met elkaar verbonden. Nico Vader en Bram Leegwater brengen die verbindende factoren tussen Heerhugowaard en Langedijk in beeld tijdens een lezing, dinsdag 17 december in de bibliotheek in Heerhugowaard. Aanvang 14.00 uur.

Nico en Bram laten zien hoe in vroeger tijd vervoer van groenten en andere zaken geregeld was in de regio. Hoe liepen de transportlijnen? Ze besteden onder meer aandacht aan de geschiedenis van de Broekhorn, het pontje en de brug. En de gevolgen van de inpoldering van De Heerhugowaard, die vooral veranderingen mee bracht voor de waterhuishouding en de infrastructuur. Aansluitend op de lezing wordt een korte film vertoond over de bewerking van het land, het veilen van groente en fruit. De film is ingesproken door, de in Heerhugowaard en omstreken zeer bekende, Siem de Haan.

De Middagen

Bibliotheek Kennemerwaard organiseert iedere maand een programma voor senioren met als titel De Middagen. Deze bijeenkomsten staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Bibliotheek Kennemerwaard is te vinden aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard. Toegang € 5,-.Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de Klantenservice in de bibliotheek.

Meer berichten