Kratten vol boodschappen werden gedoneerd.
Kratten vol boodschappen werden gedoneerd. ((Foto: Aangeleverd))

Samenwerking Voedselbank met Lidl Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Na de nodige voorbereiding door organisator Theo Brandsen stonden de kratten zaterdag 30 november klaar bij de Lidl in winkelcentrum Middenwaard voor de voedselbankactie.

"Het was voor de medewerkers van de voedselbank heel bijzonder om mee te mogen werken aan deze dag", vertelt vrijwilliger Cor Bos. "Bij de entree stonden medewerkers klaar om de bezoekers van Lidl vriendelijk te attenderen op de mogelijkheid om een gift in natura te doen voor de Voedselbank. Vele bezoekers reageerden positief, zodat de andere medewerkers van de Voedselbank het druk kregen bij het in ontvangst nemen van de vele, in principe houdbare artikelen, voor de cliënten van de Voedselbank. Uiteindelijk hebben we maar liefst 43 kratjes met levensmiddelen opgehaald. Een resultaat om trots op te zijn! Alle gevers, van harte bedankt.

"Uit ervaring weten we dat er meer mensen zijn die in principe voor hulp van de voedselbank in aanmerking komen, maar zich vanuit een gevoel van schaamte niet durven te melden. De normering voor 2019 luidt: een éénpersoons huishouden mag per maand € 225,- overhouden, na betalen van de vaste lasten (huur, gas, water, licht, verzekeringen et cetera) en voor ieder extra gezinslid wordt daar € 90,- bij opgeteld. Nieuwe potentiële gegadigden kunnen zich melden bij diverse maatschappelijke instanties. Wees zo goed om even contact op te nemen met de administratie van de voedselbanken Alkmaar en omstreken via 072-5401592."

Supermarktactie gemist? Stort dan een bijdrage op bankgironummer NL06 RABO 0116609079.

Meer berichten