Marjolijn Hermus, oprichtster van Stichting Babyspullen.
Marjolijn Hermus, oprichtster van Stichting Babyspullen. ((Foto: Aangeleverd))

Stichting Babyspullen Heerhugowaard zoekt logistieke hulp

HEERHUGOWAARD - Stichting Babyspullen zet zich in voor kinderen die opgroeien in armoede. Daarvoor verzamelt de stichting gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van die via diverse hulpverleningsinstanties gratis verstrekt worden aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. "Helaas hebben we momenteel een tekort aan chauffeurs en een transportplanner", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. "Om ons werk te kunnen blijven doen hebben we snel hulp nodig."

Hermus: "In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start."

Inzamelpunten

Voor de babystartpakketten verzamelt Stichting Babyspullen gebruikte en nieuwe babyspullen door heel het land. Dat gebeurt bij een van de ruim 200 inzamelpunten die over het land verdeeld liggen. Het sorteren en samenstellen van de babystartpakketten gebeurt bij het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard. Marjolijn: "Transportvrijwilligers - chauffeurs en een transportplanner - zijn verantwoordelijk voor het transport van de vele babyspullen naar ons sorteer- en distributiecentrum. Zij zijn een belangrijke schakel binnen Stichting Babyspullen. Want zonder hun hulp, kunnen we onze babystartpakketten niet meer vullen."

Hulp gezocht!

"Helaas hebben we bij Stichting Babyspullen momenteel een tekort aan chauffeurs en een transportplanner. Chauffeurs die een keer per week of twee weken op pad gaan met onze transportbus om de nieuwe en gebruikte babyspullen bij de inzamelpunten op te halen. Een transportplanner bij Stichting Babyspullen zorgt ervoor dat onze chauffeurs efficiënt worden ingepland. Hij of zij stelt de transportritten samen en houdt digitale rittenkaarten bij in Excel."

"Wilt u bijdragen aan een goede start voor elke baby? Kom ons team van vrijwilligers dan versterken! Chauffeurs dienen in het bezit te zijn van rijbewijs B en de Nederlandse taal goed te beheersen. Een transportplanner werkt voornamelijk vanuit huis en is accuraat, communicatief en neemt initiatief. Stichting Babyspullen kan baby's en (aanstaande) ouders alleen helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Draagt u graag uw steentje bij? Meld u dan aan via onze site of stuur een e-mail."

Meer berichten