Marjolijn Hermus: 'We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.'
Marjolijn Hermus: 'We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.' ((Foto: Archief))

Goede voornemensweek bij Stichting Babyspullen Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Stichting Babyspullen houdt in de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 januari een actieweek. De stichting verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van die via diverse hulpverleningsinstanties gratis worden verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

"In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. "Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start."

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 januari zijn belangstellenden welkom om een dagdeel mee te draaien met de vrijwilligers in het pand aan het Nijverheidsplein 2F in Heerhugowaard. Dat kan dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur, maar ook maandag tussen 12.30 en 15.00 uur en dins- en donderdag van 19.15 tot 22.00 uur. Marjolijn: "Misschien denkt u erover na om in 2020 af en toe iets voor een ander te doen, een goed doel te steunen of vrijwilligerswerk te doen. We maken het u graag makkelijk en nodigen u uit om tijdens onze actieweek met als thema 'Goede voornemens' kennis te maken met Stichting Babyspullen. U hoeft dus niet meteen groots te beginnen; met een paar uurtjes hulp zijn we al erg geholpen. En wellicht ontdekt u dat u dit wel vaker wilt doen."

Dagje meedraaien? Meld je dan snel aan. Marjolijn: "Stichting Babyspullen kan baby's en (aanstaande) ouders alleen helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Daarom zijn wij altijd op zoek naar mensen die ons team willen komen versterken."

Meer berichten