Bij Inholland zijn ze erg blij met de geleverde machines.
Bij Inholland zijn ze erg blij met de geleverde machines. ((Foto: Aangeleverd))

Machinebouwers stellen machines beschikbaar aan Inholland

REGIO - Bij het Innovatielab van Inholland werden woensdag 15 januari de eerste machines afgeleverd waarmee studenten in de praktijk kunnen oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben. Holland Mechanics en Total Productivity zijn de eerste TechValley-bedrijven die machines beschikbaar hebben gesteld.

Het TechValley netwerk bestaat uit tien machinebouwers die innovatieprojecten uitvoeren in samenwerking met Inholland. Dat bedrijven machines beschikbaar stellen aan onderwijs instellingen komt eigenlijk nog heel weinig voor. Jasper Wessels, Manager Innovation van Holland Mechanics, ziet deze samenwerking juist als een unieke kans: "Het uitlenen van machines is een mooie kans om meer studenten kennis te laten maken met Holland Mechanics en haar product. Studenten krijgen in de opleiding te maken met echte praktijk cases. Doordat de machine bij Inholland staat kunnen er meerdere vakgroepen mee aan de slag. Voor bedrijven is het een mooie kans om interesse te kweken voor hun stageplaatsen, of om er na de opleiding aan de slag te gaan."

Samenwerking versterken

Ook Richard Oerlemans, directeur van Inholland is blij met dit initiatief: "Ik zie het als mijn rol om studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar te brengen. Op deze manier wordt niet alleen het onderwijscurriculum versterkt, maar ook de samenwerking tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven."

De machines die nu zijn afgeleverd zijn nog maar het begin. Inmiddels hebben alle tien bedrijven uit TechValley toegezegd mee te werken. Al in februari gaan vijftig studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de slag met praktijkopdrachten en concrete innovatievraagstukken rondom de beschikbaar gestelde machine van Holland Mechanics.

Over Techvalley

Holland boven Amsterdam kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. Deze topbedrijven hebben de handen ineengeslagen. Door van elkaar te leren en samen nieuwe ideeën te ontwikkelen creëren ze een innovatief ecosysteem van maakbedrijven die zich klaar maakt voor de toekomst. Techvalley is een project van Ontwikkelingbedrijf NHN. De dagelijkse projectuitvoering ligt bij Parbleu. Ga naar de site van Techvalley of NHN voor meer info.

Meer berichten