Slechtziende dame met mobiele telefoon.
Slechtziende dame met mobiele telefoon. (Foto: Aangeleverd)

Voorlichting over Google Home bij Koninklijke Visio

HEERHUGOWAARD - Je hoort het steeds vaker: spraakopdrachten doen via zogenaamde slimme speakers. Dat is ook in de keuken handig. Zet je timer, zoek recepten op en laat boodschappen bezorgen, allemaal met spraak. Voor slechtziende en blinde mensen is dit een prachtige ontwikkeling. Bij Visio vindt daarom vrijdag 24 januari van 11.30 tot 12.30 uur een bijeenkomst plaats over het gebruik van de Google Home mini in de keuken.

Dankzij technologische hulpmiddelen zijn blinde en slechtziende mensen de afgelopen jaren een stuk zelfredzamer geworden. Spraakgestuurde slimme speakers zoals de Google Home zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit vraagt echter wel om kennis van de gebruiker. Nu al meer weten over de mogelijkheden? Lees het Kennisportaal-artikel Google Speaker handig in de keuken. Daarin laat Stefan zien hoe hij de slimme speaker blind gebruikt in de keuken. Zo zet hij met zijn stem de kookwekker, zoekt hij recepten en laat deze voorlezen. Meer weten over hoe de toekomst eruit kan zien door slimme speakers? Adviesmedewerker Fred Boot vertelt erover en biedt een kijkje in de toekomst. Kom vrijblijvend langs. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig. Praat aansluitend op de bijeenkomst na in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent.

Visio is te vinden aan de Gildestraat 3 in Heerhugowaard. Toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Meer weten? Bel 088-5859000 of stuur een mailtje.

Meer berichten