Trudy haalde met haar fietsmaatjes de top van de Alpe d'Huez.
Trudy haalde met haar fietsmaatjes de top van de Alpe d'Huez. ((Foto: Aangeleverd))

Obdamse krantenbezorgster schenkt extraatje aan KWF

OBDAM - Trudy Komen loopt al jaren trouw haar krantenwijken in Obdam. Het extraatje dat ze daarmee rond de feestdagen ophaalt, schenkt ze traditiegetrouw aan een goed doel. Zo doneerde ze al eens mooie geldbedragen aan stichting ALS en stichting Ambulance Wens Nederland. Dit jaar koos ze voor het KWF via Alpe d'Huzes.

"Al bijna twee jaar fiets ik elke zondagochtend in de periode van maart tot en met oktober mee met de 'Voel je Top'-fietsclub van de Kolblei uit Avenhorn", vertelt Trudy enthousiast. "Samen met andere vrijwilligers fiets ik dan met mensen die begeleid wonen onder toezicht van Esdégé-Reigersdaal. Ik ben dus een fietsmaatje. Sommigen wilden wel eens een 'gewone' fiets proberen en afgelopen voorjaar bood Theo Schilder in Alkmaar de mogelijkheid een mountainbike of racefiets uit te proberen. Dat beviel zo goed dat we allemaal een geschikte fiets aanschaften en ons ten doel stelden in september de Alpe d'Huez te beklimmen. Het aantal kilometers en het tempo werden opgevoerd en we maakte toertochten met andere 'Voel je Top'-clubs uit de regio. Er werd een heus trainingsweekend in de omgeving van Arnhem belegd en met een kleinere groep oefenden we in de zomer in de heuvelachtige Champagnestreek. En toen werd het september: tijd voor het echte werk. De eerste dagen verkenden we de omgeving en ervoeren we wat het echte klim- en daalwerk inhield: veel schakelen met klimmen en leren afdalen. In het begin vond ik het best pittig, maar in je eigen tempo samen met je maatje naar boven en weer naar beneden moest te doen zijn. Onze grote dag was 11 september. We startten in Bourg d'Oisans bij bocht 21, onderaan de berg op een hoogte van 720 meter. Vervolgens klommen we naar een hoogte van 1.860 meter (bocht 1). Iedereen van onze fietsclub haalde de top. Wat een prestatie!"

Team Agrifirm

De namen die op het asfalt geverfd waren om de deelnemers aan de Alpe d'Huzes aan te moedigen, de fietstocht voor KWF Kankerbestrijding die elk jaar in juni op de agenda staat, waren drie maanden later nog altijd te lezen. Dat raakte Trudy diep. "In de loop der jaren hebben veel mensen in mijn omgeving met de ziekte kanker te maken gehad. Ik zou in eerste instantie zelf graag voor het goede doel de berg op willen rijden voor het goede doel, maar omdat je € 2.500,- sponsorgeld moet inbrengen om überhaupt mee te mogen doen (en daar ook nog je inschrijf-, reis en verblijfkosten bij komen), was dat geen optie. Nu woont in de Wogmeer Kees Buis die met team Agrifirm, bestaande uit tien personen, de komende editie mee fietst. Als je via een team meedoet moet je minimaal € 5.000,- per persoon aan sponsorgeld meebrengen, voor het gehele team is dat dus € 50.000,-. Om dat bijeen te krijgen verzamelen ze onder meer een spinningmarathon (zaterdag 2 mei van 09.00 tot 15.00 uur aan de Wogmeer 2B in Hensbroek). Daarnaast organiseren zij die dag tweemaal een wandeltocht van respectievelijk één en anderhalf uur door de Wogmeerpolder. Al het ingezamelde geld gaat naar de Alpe d'Huzes.

Ik heb dus besloten om hen te sponsoren en de bijdrage van € 650,- aan hen te doneren, zodat het op deze sportieve manier bij het KWF terecht komt. Wellicht dat ik binnen twee jaar zelf nogmaals de top van de Alpe d'Huez wil bereiken met de fiets, maar dan is het hoofddoel van mijn actie inmiddels al bereikt dankzij de steun en bijdrage van al die gulle gevers. Iedereen hartelijk bedankt daarvoor!"

Doneren aan Team Agrifirm mag natuurlijk altijd!

Meer berichten