BluVelvet: plezier staat voorop.
BluVelvet: plezier staat voorop. ((Foto: Aangeleverd))

BluVelvet in Theater de Engelenburgh

NIEUWE NIEDORP - BluVelvet treedt vrijdag 31 januari op in Theater de Engelenburgh. BluVelvet is ontstaan uit het project Gabriel Flies. Die gelegenheidsband haalde in 2017 geld op voor een lift van het Theater van de Engelenburgh.

De muzikanten hadden zoveel muzikaal plezier samen, dat ze besloten onder de naam BluVelvet verder te gaan. De lift staat er intussen. Ditmaal wordt de opbrengst van het optreden gebruikt voor geluidsisolatie van het theater. De band speelt melodieuze luistermuziek, ballads met een voorkeur voor Jazzy, bluesy nummers geput uit de bijzonder rijke discografie van ongeveer 1920 tot heden. Met uitstapjes naar reggae, folk, pop en soul. Daarnaast ter afwisseling wat stevigere nummers. BluVelvet grijpt wat muziekkeus betreft terug naar de jaren zestig en zeventig. Bonnie Raitt, Carol King, Fleetwood Mac, Rod Stewart, Clapton, Donny Hathaway. Maar ook Amy Winehouse en Otis Redding komen bijvoorbeeld langs.

Theater de Engelenburgh is te vinden aan Terdiek 20 in Nieuwe Niedorp. Theater open om 19.30 uur; aanvang concert 20.00 uur. Entree € 5,-. Reserveer hier tickets. Meer info op de site en Facebook.

Meer berichten