Megan behoort nu al tot de beste zwemmers van Nederland in haar leeftijdscategorie.
Megan behoort nu al tot de beste zwemmers van Nederland in haar leeftijdscategorie.

Heerhugowaards zwemtalent Megan Snoek in actie voor UNICEF

HEERHUGOWAARD – Haar ultieme doel is om de Olympische Spelen te bereiken. De tienjarige Megan Snoek is idolaat van wedstrijdzwemmen en traint nu al drie à vier keer per week bij DAW Alkmaar. Op dit moment zwemt de Heerhugowaardse in haar leeftijdscategorie mee in de top vijftien van Nederland.

Dat zij deze kans krijgt en benut beseft ze als geen ander. Daarom wil ze ook maatschappelijk haar steentje bijdragen. "Ik ga zwemmen voor UNICEF omdat ik het belangrijk vind dat ieder kind een net zo een onbezorgd leven kan hebben als de meeste kinderen in Nederland. Het geld wat ik probeer op te halen gaat geheel naar UNICEF."

Waardergolf sponsort mee

Heerhugowaard Sport NV heeft in de WaarderGolf een baan beschikbaar gesteld om deze actie te voltooien. Megan zwemt tussen 13.00 en 16.00 uur zoveel mogelijk baantjes. Per baan kan gedoneerd worden, maar ook een vast bedrag. Megan: "Ik zal 4 april tijdens de SwimCup in Den Haag het bedrag in de vorm van een cheque overhandigen aan Ranomi Kromowidjojo, die de ambassadeur is van UNICEF. Je kunt me sponsoren per baan of gewoon door een bedrag te geven. Mijn doel is om minimaal honderd banen te zwemmen in het 50-meterbad. Voor een bedrag van € 25,- mag je dertig minuten met me mee zwemmen."

Meerdere acties

Maar hiermee stopt de actie om geld in te zamelen nog niet. Naast haar zwemactie houdt Megan in de wijk en op haar school een flessenactie. Het statiegeld gaat ook in de donatiepot voor UNICEF. Wie bij Jumbo Monique aan de Middenweg lege flessen inlevert en de 'donatieknop' gebruikt, steunt de actie ook! Maar Megan verkoopt ook zelfgemaakte spulletjes zoals scrunchies en ook de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel.

Doneer en help Megan

"Willen jullie mij helpen!? Via de speciale website kan er gedoneerd worden, maar jullie kunnen natuurlijk zaterdag 22 februari langskomen in de WaarderGolf en daar lege flessen in te leveren, wat te kopen of een donatie te doen. En aanmoedigen kan natuurlijk ook!"

Meer berichten